Ett av knepen med att hålla en hälsosam kosthållning är att alltid ha en plan B. Du blir bortbjuden, behöver äta ute eller blir akut hungrig på grund av att det var för länge sedan du åt sist. Därför försöker jag se till att alltid ha någorlunda hälsosamma alternativ till mellanmål i närheten. Det är alltid lättare att ta ett klokt beslut om du inte har lågt blodsocker och är akut hungrig. Ett recept jag testat är Mamma.Fit's bananbröd. Det härliga är att det är både glutenfritt och laktosfritt. Och dessutom riktigt gott! Jag lade till pepparkakskryddor i mitt bröd då jag gillar när det blir lite kryddigt. Brödet går dessutom utmärkt att frysa, jag tycker till och med att det blir godare så. Delar du limpan i 10 lika stora bitar så vet du i förväg hur många kalorier varje bit innehåller.
En sak som jag märkt av tydligt sedan jag lade om kosten är just hur jag hanterar sötsaker. Jag är och har alltid varit en sockerjunkie utan dess like. Söta saker är min drog. Punkt. Men sedan jag började med den här kosthållningen jag har nu så är jag inte alls lika desperat efter sötsaker. Idag har jag jobbat hårt i trädgården och därmed varit mer hungrig och mer sötsugen. Men trots det vill jag liksom inte ha sötsakerna. Andreas såg att jag var sliten och erbjöd sig att göra glass men jag tackade nej och åt middag och gjorde sedan i ordning min kvargglass istället. Jag har även Lohiloglass i frysen och har varit och handlat en gång på kvällen. Alla möjligheter att välja något sött med andra ord. Men det har inte ens varit någon kamp. Sötsuget har varit där, fine. Men det har inte varit samma sak som att jag faktiskt har velat ha någonting. Så himla skönt. Däremot gjorde jag även proteinbars som jag också har fryst ner. Dock inte provsmakat än. Dem får ni recept och recension på imorgon. Här kommer receptet på bananbrödet så som jag gjorde det och HÄR hittar ni originalreceptet.

Du behöver
3 ägg
120 gram vaniljkvarg
2 mogna bananer (mellanstora)
2 tsk kanel
1 tsk kardemumma (valfritt)
1 tsk pepparkakskryddor
1 msk agavesirap
2 msk vatten
1,5 dl kokosmjöl
4 tsk bakpulver (byt till bikarbonat vid glutenallergi)
En nypa salt
½ tsk riktigt vaniljpulver
Mixa alla ingredienserna utom mjölet som du blandar i lite i taget i efterhand. Klä en form med bakplåtspapper och grädda på 175 grader i ca 45 minuter. Låt svalna, dela i lika stora bitar och frys in om du behöver.
Källa: Mamma.Fit
0