Tidigare tipsade jag om mitt hemmagjorda bananbröd som är gluten- och sockerfritt med hög proteinmängd. Det har blivit en sådan hype kring protein så att saker säljer bara det heter protein-någonting. Det känns som om få granskar det övriga innehåller gällande socker och annat bara det står protein. Men å andra sidan så finns det ju fördelar med proteinet. Det är ju en viktig del för kroppens återhämtning och framför allt gör det att du känner dig mätt snabbare än på till exempel kolhydrater. Därför kan det ha sina fördelar att välja proteinrika livsmedel. Men läs hela innehållsförteckningen så du kan göra ett välgrundat beslut som du står för. Nu när jag ammar är jag extra noggrann med vilket protein jag väljer. Olga Rönnbergs protein innehåller bara några få ingredienser och är fritt från skräp. Dessutom är det specifikt framtaget för att passa gravida och ammande. Hur som helst. Proteinbars är praktiska men sällan särskilt billiga. Många innehåller dessutom socker och annat. Så jag bestämde mig för att göra egna. Det känns lite extra viktigt att ha hälsosamma mellanmål hemma just nu när jag fyller år i morgon och det kommer bli lite firande på fredag och lördag. Det är lättare att falla tillbaka i dåliga vanor om jag väl har börjat äta onyttigt. Dessa går utmärkt att frysa in och tina upp eller ta med sig när det är aktuellt. Det går även att variera innehållet för olika smaker och lägga till t ex nötter, torkad frukt, kakaonibs osv. Såhär ser grundreceptet ut.

Du behöver:
1 dl proteinpulver med chokladsmak3 ägg
1 banan
2 dl havregryn
1 tsk nötsmör (jag valde jordnötssmör)
Så här gör du:
Mixa allt med en stavmixer till en jämn smet. Klä en form med bakplåtspapper och häll i smeten. Grädda på 150 grader i 15 minuter. Låt svalna och dela sedan i lagom stora bitar. Jag delade mina i elva bars vilket resulterade i ca 90 kalorier per bar.
Källa: Topphälsa
0